Skip to content
Novosti

Promjena u izdavanju potvrda o cijepljenju nakon booster doze

Za osobe koje obavile primarno cijepljenje te su zatim primile booster dozu od 5. siječnja 2023. se izdaju potvrde o cijepljenju bez ograničenja roka izdavanja i prihvaćanja, te se izdaju za sva dodatna cijepljena nakon obavljenog primarnog cijepljenja. 

Za potvrde za booster cijepljenja ishođene prije 5. siječnja nije potrebno podnositi zahtjeve za reizdavanjem, već će takve potvrde automatski biti prihvaćene i nakon isteka 365 dana u Republici Hrvatskoj.

Dodatno, od 5. siječnja 2023. dostupna je i usklađena verzija CovidGO aplikacije za Android i iOS za pohranu EU digitalnih COVID potvrda koja će validirati sve pohranjene i skenirane EU COVID potvrde o booster cijepljenjima kao „Trajne“ potvrde.

Potvrde o booster cijepljenjima koje su ranije pohranjene u CovidGO će nakon ažuriranja mobilne aplikacije imati naznačen rok trajanja kao „Trajan“ , te ih nije potrebno ponovno pohranjivati u mobilnu aplikaciju.

Podsjećamo da je nakon svake promjene cijepnog statusa osobe potrebno zatražiti novu EU digitalnu COVID potvrdu, bilo da je riječ o prvoj, drugoj ili svakoj naknadnoj dozi cjepiva.

Navedena pravila za EU digitalne COVID potvrde za booster cijepljenja primjenjuju se u Republici Hrvatskoj. Prilikom planiranja putovanja u inozemstvo preporuča se informirati o pravilima za primjenu EU COVID potvrde te rokovima prihvaćanja dokumenta u državi odredištu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam